Fukseille

Tervetuloa Helsingin yliopistoon kotitalousopettajafuksi 2020!

Tämä on kirje Sinulle omilta opiskelijatuutoreiltasi eli Annikalta, Petralta ja Maijalta! Olemme tukenanne opiskelujen alussa ja autamme opintojen aloittamisessa. Voit pyytäämeiltä apua aina, kun sitä tarvitset. Vaikka emme kaikkeen vastausta tiedäkään, pyrimme auttamaan Sinua asiassa kuin asiassa.

Onnittelut opiskelupaikastasi, olet tehnyt suuren työn sen eteen ja saat olla ylpeä itsestäsi. Opiskelijaelämäsi on alkamassa, ja laadimme tämän kirjeen helpottamaan tulevaa opiskelija-arkeasi.

Jos olet Facebookissa, liitythän fuksiryhmänne Facebook-ryhmään HY Kotitalousopettajafuksit 2020 (https://www.facebook.com/groups/hykotitalousopiskelijat2020/). Pyrimme päivittämään varsinkin alussa tähän ryhmään tapahtumien aikatauluja ja paikkoja. Teemme teille WhatsApp-ryhmän, jonka linkin jaamme myöhemmin. Voitte ottaa meihin yhteyttä Facebook-ryhmän kautta, tai lähettää sähköpostia osoitteeseen (annika.manninen@helsinki.fi).

Ensimmäinen tapaaminen

Tapaamme jo ennen orientaatioviikkoa, jotta yliopistolle saapuminen ei olisi niin jännittävää, ja pääset tutustumaan jo etukäteen muutamiin opiskelukavereihisi. Tulethan siis Narinkkatorille (Kampin kauppakeskuksen edessä) sunnuntaina 23.8. klo 16.00. Joku meistä tuutoreista odottaa teitä siellä keltaisissa haalareissa. Kun kaikki ovat tulleet paikalle, jatkamme yhdessä matkaa kohti Sinebrycoffin puistoa, jossa järjestämme Tuutoripiknikin. Tarjolla on pientä syötävää ja juotavaa, ja voit tietenkin ottaa lisäksi omia eväitä mukaan. Jos sinulla on erityisruokavalioita tai muuta kysyttävää, voit laittaa sähköpostiaviimeistään torstaina 20.8.osoitteeseen annika.manninen@helsinki.fi. Kaikki tieto on luottamuksellista!

Orientaatioviikko

Orientaatioviikko on ensimmäinen viikko opintojesi alussa, ja sen tarkoituksena on auttaa teitä fukseja tutustumaan yliopiston käytänteisiin, kuten kursseille ilmoittautumiseen, opintopolkuun ja opiskelijaravintoloihin. Lisäksi tutustumme yhdessä niihin kampuksiin, joissa tulette viettämään eniten aikaa, eli Keskusta-kampukseen ja Kruunuhaassa sijaitsevaan Siltavuorenpenkereeseen. Vaikka orientaatioviikolla ei ole vielä varsinaisia opintoja, on todella tärkeää, että osallistut viikon aikana järjestettäviin infotilaisuksiin. Infoista saat hyödyllistä ja tärkeää tietoa esimerkiksi opiskelijapalveluista ja tulevista opinnoista. Lisäksi olemme järjestäneet teille ohjelmaa pitkin orientaatioviikkoa! Vapaaehtoinen, tuutorien järjestämä aktiviteetti on merkitty aikatauluun violetilla värillä.

Huomioithan, että vallitsevan tilanteen vuoksi kaikkia tapahtumia ei välttämättä pystytä järjestämään tai ne järjestetään vaihtoehtoisella tavalla. Toivomme kuitenkin, että tapahtumat pystytään järjestämään alkuperäisten suunnitelmien mukaan!

Orientaatioviikon aikataulu (muutokset mahdollisia)
 • Ma 24.8. (Zoom)
  •klo 10.00-11.15 Opintosuunnan info (yleistä tietoa opiskelusta opintosuunnassa)
  •klo 11.30-12.00 AHOT Kotitalousopettajan opintosuunnassa
  klo 15 Kampuskierros ja tuutorien info
 • Ti 25.8. (striimaus)
  •klo 9-11 Tiedekunnan info (I info)
  klo 12 Tuutorien kanssa syömään!
  Peducan, AKK:n &Phenomenan Prefuksiaiset
 • Ke 26.8. (Zoom)
  •Klo 9.30-10.00 Opintosuunnan tervetulotilaisuus, ryhmä A (Siltavuorenpenger 10, salit 325 ja 329)
  •klo 10.00-10.30 Opintosuunnan tervetulotilaisuus, ryhmä B (Siltavuorenpenger 10, salit 325 ja 329)
  •klo 12-13.30 Tiedekunnan työpajat (järjestelmät, ilmoittautumiset)
  •klo 14.30-15.00 Opintosuunnan tervetulotilaisuus, ryhmä C (Siltavuorenpenger 10, salit 325 ja 329)
  Klo 18.00 Kopeda Olympics
 • To 27.8.(Zoom)
  Klo 15.00 Q&A –tuokio Zoomissa tuutorien kanssa
 • Pe 28.8. (striimaus)
  •klo 9:00 Katsaus orientaatioviikkoon
  •n. klo 9:10 Opiskelijoiden hyvinvointioOpiskelijoiden terveyspalvelut (YTHS)oLiikuntapalvelut opiskelijoille (Unisport)
  •n. klo 9:40 Opiskelijajärjestöt esittäytyvät
  •n. klo 10:20 Opiskelijavaihto ja opinnot muissa yliopistoissa (JOO-opinnot)
  Klo 16.00 Piknikille Suomenlinnaan

+Ma 7.9.
Klo 16-18 Yhteistapaaminen Käsityksen ja Eben fuksiryhmien kanssa

Syksynmuista tapahtumista ilmoitetaan myöhemmin vallitsevan tilanteen vuoksi! Infoamme teitä mahdollisuuksien mukaan Facebook-ja WhatsApp -ryhmissä tapahtumiin liittyen.

MUISTILISTA FUKSILLE:
❑Liity HY Kotitalousopettajafuksit 2020 –Facebook-ryhmään
❑Vastaanota opiskelupaikkasi
❑Ilmottaudu läsnäolevaksi
❑Maksa HYY:n (Helsingin yliopiston ylioppilaskunta) jäsenmaksu
❑Tilaa opiskelijakorttisi (Frank –sovellus tai muovinen kortti)
❑Hae Kelasta opinto-ja asumistukea, mahdollisesti myös opintolainaa
❑Akitivoi Helsingin yliopiston atk-tunnuksesi
❑Tilaa yliopiston kirjastokortti
❑Lataa Kide.app -sovellus, josta voit katsoa syksyntuleviatapahtumat
❑Hanki HSL:n matkakortti tai päivitä vanhaan korttiisi opiskelijastatus
❑Mikälimuutat opintojesi alkamisen takia, muista tehdä muuttoilmoitus maistraattiin ja postiin

Muuta hyödyllistä:

 • Helsingin yliopiston Opiskelijan ohjeet: https://guide.student.helsinki.fi/fi/uudelle-opiskelijalle
 • Kotitaloustieteen omasta ainejärjestöstä Kopeda ry:stä löydät tietoa osoitteesta http://www.kopeda.fi, Facebookista ja Instagramista @kopedary
 • Kasvatustieteellisen tiedekunnan opiskelijoiden yhteistyöjärjestöstä Condus ry:stä löydät tietoja osoitteesta http://www.condus.fi, Facebookista ja Instagramista @condusry
 • Opiskelijan digitaidot –kurssi on hyvä suorittaa jo ennen yliopisto-opiskeluiden aloittamista, saat lisää ohjeita osoitteesta https://guide.student.helsinki.fi/fi/artikkeli/opiskelijan-digitaidot

Onnea vielä kerran opiskelupaikastasi, nähdään siis su 23.8. tai viimeistään orientaatioviikolla! Terveisin tuutorisi Annika, Petra ja Maija.