Kopedan uudistetut vastuualueet

Haluatko oppia työelämän taitoja ja tutustua uusiin huikeisiin tyyppeihin yli vuosikurssirajojen? Oletko innostunut kehittämään Kopedaa ja haluat kokea unohtumattoman vuoden järjestötoiminnan parissa?

Nyt on sun mahdollisuus, nimittäin on tullut aika valita uusi hallitus ja uudet toimihenkilöt Kopedalle!

Tänä vuonna Kopedan hallitus ja toimihenkilöt valitaan ensimmäistä kertaa aivan uudella tavalla. Kopedaan valitaan puheenjohtajan, varapuheenjohtajan, taloudenhoitajan ja sihteerin lisäksi 5-7 hallituksen jäsentä ja toimihenkilöitä, joista 0-3 henkilöä toimii hallituksen varajäseninä. Hallituksen koon lisäksi myös vastuutehtävät sisältöineen ovat muuttuneet.

Hallituksen jäsen ja toimihenkilö eivät eroa hallituksen käytännön toiminnassa juurikaan. Hallituksen jäsenet ovat viime kädessä vastuussa kaikesta yhdistyksen toiminnasta, heillä on äänestysoikeus hallituksen kokouksissa ja lisäksi hallituksen jäsenillä on velvollisuus olla kokouksissa paikalla, toimihenkilöiltä se on toivottavaa ja suotavaa. Lisäksi kaikki hallituslaiset ja toimihenkilöt osallistuvat hallituksen yhteiseen toimintaan tapahtumien järjestämiseen ja keikkojen tekemiseen.

Kopedassa aktiivina toimiminen antaa sinulle paljon: uusia ystäviä, mielenkiintoisia haasteita, taitoja työelämään ja asioita, joita et opi muualla. Älä siis enää mieti vaan lue alta mitä kaikkea Kopedassa voi tehdä ja tee opiskelijaelämäsi paras päätös lähtemällä mukaan toimintaan!


PUHEENJOHTAJA
Puheenjohtajan tehtävänä on huolehtia yhdistyslain ja yhdistyksen sääntöjen noudattamisesta toiminnassa ja siitä, että hallitus toimii tekemiensä päätösten ja toimintasuunnitelmien mukaan. Lisäksi puheenjohtaja toimii järjestön kasvoina ja pitää yllä suhteita niin koulutuksen henkilökuntaan, yhteistyöjärjestöihin kuin muihin yhteistyötahoihin sekä edustaa järjestöään erilaisissa tapahtumissa ja tilaisuuksissa. Parasta kuitenkin on johtaa huikeaa aktiivisten kopedalaisten joukkoa ja pitää huolta siitä, että hallituslaisilla on hauskaa tehdessään töitä meidän kaikkien edunvalvonnan sekä paremman opiskelijaelämän puolesta.

Lisätiedot: Elina (elina.ae.nieminen@helsinki.fi)


VARAPUHEENJOHTAJA
Varapuheenjohtajana toimit varsinaisen puheenjohtajan oikeana kätenä ja autat kaikessa tarvittavassa, esimerkiksi juoksevissa asioissa ja asioiden järjestelyssä sekä edustat järjestöä puheenjohtajan ohella. Varapuheenjohtaja on aina osa hallitusta, joten kokouksissa läsnäoleminen on oleellista. Puheenjohtajan estyessä puheenjohdat kokouksia. Olet myös muutenkin aktiivisesti osana hallitusta ja toimintaa, osallistut esimerkiksi tapahtumien järjestämiseen. Varapuheenjohtajana saat hyvän kokonaiskuvan Kopedan toiminnasta ja pysyt jatkuvasti kärryillä siitä mitä tapahtuu

Lisätiedot: Maija (maija.oja@helsinki.fi)


SIHTEERI

Sihteerinä pääset Kopedan ytimeen ja vastaat tärkeistä asioista, jotka ylläpitävät Kopedan toimintaa. Sihteerin vastuulla on hoitaa kokouksien pöytäkirjat sekä Kopedalle tuleva posti. Sihteerin on oltava paikalla jokaisessa kokouksessa, sillä kaikista kokouksista tehdään pöytäkirja. Sihteeri kuuluu puheenjohtajistoon ja se on aina hallitusvirka. Kokouksissa käyminen on sihteerin virassa tärkeintä, mutta kun siihen sitoutuu huomaa, että se onkin sihteerin pestin vastuullisin osuus. Pöytäkirjojen kirjoittaminen onnistuu pääosin kokousten aikana, joten kuormittavuus vapaa-ajalla on pienempää, kuin muissa viroissa. Kaiken lisäksi kokouksissa on aina pientä purtavaa ja huippuseuraa ;).

Sihteerin vastuulla on myös pöytäkirjojen tulostaminen ja niiden allekirjoittamisesta huolehtiminen. Tulostaminen on monimutkaista, mutta ei mahdotonta, sillä Kopedalla on kopiokortti, millä tulostaminen onnistuu Kaisatalossa. Sihteerin tehtäviin kuuluu myös Kopedalle saapuvien opintopistehakemuksien viimeisteleminen. Sihteerin pestissä toimiva tietokone on aina plussaa ja se onkin tärkein työväline huippupersoonasi lisäksi. Jos sihteerin pestistä tulee mitään kysyttävää, ota rohkeasti yhteyttä. Suosittelen sihteerin pestiä kaikille mahtaville kopedalaisille!

Lisätiedot: Essi (essi.lehtonen@helsinki.fi)


TALOUDENHOITAJA

Ovatko numerot sinun juttusi? Kiinnostaako sinua oppia kirjanpitoa ja talouden hallintaa hauskalla tavalla? Hae Kopedan taloudenhoitajaksi!

Taloudenhoitajan tehtävässä pääset suunnittelemaan Kopedan budjettia ja seuraamaan sen toteutumista. Tehtävä on vastuullinen, mutta erittäin antoisa ja opettavainen. Opit tärkeitä taitoja (kirjanpito, Excelin käyttö, yms.), joista on valtava hyöty missä tahansa työssä tulevaisuudessa.

Tässä virassa, kuten missään muussakaan, et joudu työskentelemään täysin yksin, vaan apunasi ja tukenasi on koko hallitus. Taloudenhoitajalta odotetaan täsmällisyyttä ja huolellisuutta, mutta mitään erityisiä taitoja tämä virka ei vaadi. Tehtävänäsi on pääasiassa huolehtia laskutuksesta, laskujen maksamisesta ja kirjanpidosta.

Lisätiedot: Linnea (linnea.koskimies@helsinki.fi)


TAPAHTUMAVASTAAVA

Oletko kiinnostunut tapahtumien järjestämisestä ja haluat kehittää organisointitaitojasi? Haluatko viettää hauskan vuoden järjestötoiminnan parissa ja vaikuttaa opiskelijaelämäsi kulkuun? Hae tapahtumavastaavaksi Kopedan uuteen tapahtumatiimiin! Tiimissä on vähintään yksi hallituksen jäsen, joka koordinoi tiimin toimintaa sekä 3-5 muuta jäsentä, jotka ovat vastuussa Kopedan tapahtumien järjestämisestä. Tiimi voi järjestää bileitä, sitsejä, excursioita, työelämän tapahtumia, elämyksiä, myyjäisiä tai vaikka illanistujaisia, vain mielikuvitus on rajana! Koko hallitus ja muut Kopeda-aktiivit auttavat käytännön järjestelyissä ja ideoinnissa, joten tapahtumia ei pyöritetä yksin vain tämän tiimin voimin. Tapahtumatiimissä pääset helposti mukaan toimintaan ja toteuttamaan itseäsi sekä luomaan suhteita muiden järjestöjen ja yhteistyötahojen kanssa.

Lisätiedot: Maija Oja (maija.oja@helsinki.fi)


VIESTINTÄVASTAAVA

Viestintätiimi vastaa niin Kopedan ulkoisesta kuin sisäisestäkin viestinnästä ja tiedotuksesta. Tehtäviin kuuluu sähköposti- ja sijaislistojen hoito, nettisivujen ja jäsenrekisterin ylläpito sekä monipuolinen someviestintä Facebookissa, Instagramissa, Snapchatissa ja Twitterissä. Sen lisäksi että Kopedan viestintää on huippuhauskaa tehdä, siinä oppii älyttömän paljon mm. somen valjastamisesta erilaiseen viestintään ja markkinointiin – tää on superhyvä taito myös työmarkkinoilla! Tiimin tehtävät eivät vaadi minkäänlaisia erityisiä taustataitoja, kaikkeen kyllä perehdytetään hyvin. Siis sinä somevelho, snäppitaituri tai viestinnästä muuten kiinnostunut – hae mukaan Kopedan viestintätiimiin! Viestintätiimiin valitaan kaudella 2017 2-3 henkilöä, joista vähintään yksi toimii hallituksen varsinaisena jäsenenä.

Lisätiedot: Nelli (nelli.numminen@helsinki.fi) & Johannes (johannes.lokka@helsinki.fi)


OPINTOVASTAAVA

Haluatko vaikuttaa suoraan omiin opintoihisi ja niiden sujumiseen yliopistolla? Tahdotko oppia lisää vaikuttamisesta ja pitää huolta siitä, että kotitaloustieteen opiskelijoiden ääni kuuluu päätöksenteossa? Hae opintovastaavaksi Kopedan edunvalvontatiimiin. Opintovastaavan paikka on juuri sinulle, joka et pelkää osallistua kokouksiin ja avata suutasi niissä. Edunvalvontatiimi tekee juuri sitä Kopedan perustehtävää eli edunvalvontaa, jonka vuoksi ainejärjestö on perustettukin. Edunvalvontatiimissä on lisäksi upea mahdollisuus jo opiskeluaikana verkostoitua kotitaloustieteen alalla ainutlaatuisella tavalla. Tässä tiimissä tekemäsi työ vaikuttaa myös muiden kanssaopiskelijoidesi arkeen ja voit päästä suunnittelemaan sitä mitä tulevaisuuden kotitalousopettaja osaa ja taitaa. Edunvalvonnassa tärkeää on myös yhteistyö muiden järjestöjen kanssa ja hyvien käytänteiden jakaminen muiden järjestöjen kesken. Tämä on siis aitiopaikka kohdata muita koulutuspolitiikasta syttyviä opiskelijoita, niin tiedekunnan kuin koko HYYn piirissäkin. Lisäksi pääset kurkkaamaan kotitalousalan tärkeimpien toimijoiden verkostoon Kopedan vahvan opiskelijaedustuksen kautta erilaisissa alan järjestöissä. Yksin et tähän työhön joudu vaan sinulla on kavereita oman tiimin lisäksi koko Kopedan hallituksessa ja samoista asioista kiinnostuneita myös Kopedan ulkopuoleltakin. Opintovastaaviksi valitaan 2-3 henkilöä, joista vähintään yksi on hallituksen varsinainen jäsen.

Lisätiedot: Tommi (tommi.maki@helsinki.fi) ja Viivi (viivi.maskulin@helsinki.fi)


KEIKKAVASTAAVA

Haluat oppia cateringin salat ja kehittyä loistavaksi menujen laatijaksi? Pidätkö organisoinnista ja lankojen käsissä pitämisestä? Lisäksi sähköpostin käyttäminen ei ole sinulle kauhistus ja haluat luoda suoria työelämän kontakteja jo opiskelujen aikana? Jos vastasit edeltäviin vastauksiin kyllä, on keikkavastaavan toimi kuin luotu sinulle!

Keikkavastaavana olet osana keikkavastaavien tiimiä, jonka päävastuualueena on Kopedalle saapuneiden keikkapyyntöjen hoitaminen: pyyntöihin vastaaminen, keikkojen organisointi ja tiedottaminen keikoista Kopedan hallitukselle ja jäsenistölle. Tiimisi on myös yhteyshenkilönä Kopedan astiavuokrauksen yhteydessä. Keikkatoiminta on yksi tärkeimmistä Kopedan varainhankintakeinoista. Keikkavastaavana saat hyvää työkokemusta ja tutustut uusiin mahtaviin tyyppeihin sekä mahdollisiin tuleviin työnantajiin. Keikkatiimiin valitaan 2-3 keikkavastaavaa, joista yksi on hallituksen varsinainen jäsen.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä Annaan ja Karoliinaan kopeda-keikkailee@helsinki.fi. Keikkailusta vielä lisäinfoa löytyy osoitteessa www.kopeda.fi.


TUUTORVASTAAVA

Oletko kiinnostunut tuutoroinnista ja haluat olla mukana kehittämässä Kopedan tuutor- ja fuksitoimintaa? Tuutorvastaavan tehtävänä on toimia Kopedan hallituksen ja tuutoreiden välisenä linkkinä ja huolehtia siitä, että tuutoreilla on riittävä tieto Kopedasta, Conduksesta, SOOLista ja Kotitalousopettajien liitosta. Tuutorvastaavana voi toimia joko tuutoroinnista kiinnostunut henkilö tai jo tuutorina toiminut henkilö. Tuutorvastaavana toimit yhteistyössä myös muiden yhteistyöjärjestöjen tuutorvastaavien ja tuutoreiden kanssa.

Lisätiedot: Eveliina (eveliina.nokso@helsinki.fi)


YMPÄRISTÖVASTAAVA

Oletko intohimoinen ympäristöasioiden edistäjä? Haluatko kehittää Kopedan ympäristötoimintaa?
Hae ympäristövastaavaksi Kopedaan! Kopedan ympäristövastaavan tehtävänä on huolehtia siitä, että Kopeda noudattaa toiminnassaan omaa ympäristöohjelmaansa. Lisäksi ympäristövastaavana voit vaikuttaa yhteisten tilojemme ympäristöystävällisyyteen sekä halutessasi järjestää vaikka ympäristöasioihin liittyvän tapahtuman. Ympäristövastaavan tehtävän voit myös yhdistää mihin tahansa muuhun vastaavan tehtävään, sillä tehtävän pystyy hoitamaan yhdessä muun pestin kanssa. Tehtävään valitaan yksi toimihenkilö.

Lisätiedot: Ulla (ulla.assmuth@gmail.com)


YHDENVERTAISUUSVASTAAVA

Yhdenvertaisuusvastaava huolehtii tasa-arvon tapahtumisesta SOOLissa, sekä osallistuu Conduksen yhdenvertaisusutoimikunnan tapaamisiin. Condus on julkaisemassa vuoden 2016 loppupuolella oman yhdenvertaisuussuunnitelmansa, ja seuraavan vuoden Kopedan yhdenvertaisuusvastaava voisikin miettiä, otetaanko Conduksen yhdenvertaisuussuunnitelma käyttöön myös Kopedan tapahtumissa, vai tulisiko Kopedan kirjoittaa oma vastaava dokumenttinsa. Tehtävään valitaan yksi hallituksen jäsen tai toimihenkilö.

Lisätiedot: Heidi (heidi.saynevirta@helsinki.fi)


SOOL-VASTAAVA

Kiinnostaako koko ura opettajana, ehkä tulevaisuudessa ammattiliittotoiminta, haluatko verkostoitua muiden opettajien kanssa, tai vaan välittää muille opiskelijoille tietoa kiinnostavista koulutustilaisuuksista? Mikä tahansa edellisistä on ihan validi syy ryhtyä Suomen opettajaksiopiskelevien liiton yhdyshenkilöksi, eli SOOL-vastaavaksi lähtemiseen. Toiminta koostuu kerran kuussa olevista livetapaamisista, sekä SOOLin tiedotusmailien lukemisesta pari kertaa kuussa, ja niistä olennaisen infon perkaamisesta jäsenistölle. Myös SOOLin Helsingin seminaarien järjestelemiseen saa osallistua, ja muutoin vaikuttaa valtakunnallisen yhdistyksen toimintaan. Tehtävään valitaan yksi toimihenkilö.

Lisätiedot: Heidi (heidi.saynevirta@helsinki.fi)


KANSAINVÄLISYYSVASTAAVA

Kansainvälisyysvastaava toimii yhteistyössä muiden kv-vastaavien kanssa ja toimii yhteyshenkilönä Kopedan ja vaihtareiden välillä. Kv-vastaava ottaa selvää ja osaa ohjata oikeille tiedonlähteille vaihtoon liittyvissä kysymyksissä. Lisäksi kv-vastaava toimii tiiviisti Kotitalousopettajien liiton kansainvälisyystoimikunnan opiskelijajäsenenä ja FIN IFHE:n opiskelijajäsenenä. Kv-vastaavana toimiminen avaa huikaisevia ovia tulevaisuutta ajatellen ja pääset mukaan mielenkiintoisiin työryhmiin. Tehtävään valitaan yksi toimihenkilö.

Lisätiedot: Roosa (roosa.saastamoinen@helsinki.fi)


ALUMNIVASTAAVA

Alumnivastaavana pääset kehittämään Kopedan alumnitoimintaa. Alumnivastaavan tehtäviin etsitään innokasta vanhempaa tieteenharjoittajaa järjestämään aktiviteettia valmistuville tai jo valmistuneille jäsenillemme. Alumnivastaavana toimit yhteistyössä alumnien kanssa ja luot alumneille mahdollisuuksia yhteisöllisyyteen ja verkostoitumiseen. Tehtävään valitaan yksi toimihenkilö.

Lisätiedot: Antti (antti.rantamoijanen@helsinki.fi)


CONDUS-VASTAAVA

Kiinnostaako sinua toimia Conduksen hallituksessa tai haluatko muuten vaan toimia yhteistyössä Conduksen kanssa esimerkiksi tilatoimikunnan jäsenenä ja toimia Conduksen ja Kopedan välisenä linkkinä? Condus-vastaavana pidät huolta siitä, että Kopedassa ollaan tietoisia siitä, mitä Conduksessa tapahtuu ja toisin päin. Lisäksi Condus-vastaava toimii myös Conduksen tilatoimikunnan jäsenenä huolehtien yhteisen tilamme Gustavus Rexin asioista. Condus-vastaavan tehtävän voi yhdistää myös muuhun virkaan. Tehtävään valitaan yksi toimihenkilö.

Lisätiedot: Elina (elina.ae.nieminen@helsinki.fi)